By-DELE

samtalesalon tilbyder tryg ramme for samtaler med fremmede

Samtalesalon om ‘Vores skønne, grønne fremtid’

Da Klimakaravanen i efteråret 2022 vandrede på tværs af Danmark, var Roskilde Klima-netværk værter på en samtalesalon om fremtidsvisioner for den grønne omstilling.

For at gøre vores civilisation bæredygtig, er vi nødt til også at samtale om alle de vidunderlige ting, vi gerne vil skabe og ikke kun om alle de ulykker, vi gerne vil undgå. Klimanetværket ville derfor skabe en fælles stund med plads til refleksion og drømme, og Klimakaravanens lange vandring virkede som en god anledning til det. 

Kunde

Roskilde Klima-netværk

Ydelse

Projektudvikling/ Værtskab (frivillighed)

Måned/ År

September 2022

Finansiering

Tilskud fra Roskilde Kommunes Miljøpulje

Scenen blev sat med ordene: “Vi befinder os nu i året 2050, den globale opvarmning er bremset, tabet af biodiversitet er standset, og naturen er i fremgang over hele kloden.” Herefter skulle deltagerne forestille sig den fremtid, vi sammen kan skabe gennem den grønne omstilling, og dele forhåbningerne med hinanden. 

Til at slå tonen an for inspirerende snakke deltog også forfatter Josefine Klougart, der oplæste og fortalte om passager i sin aktuelle bog: ‘Alt dette kunne du få.’ Med forfatterbesøget ønskede Roskilde Klima-netværk at åbne op for, at deltagerne også fik mod på at samtale ud fra sine sanser og følelser. Aftenen blev rundet af med en fællesspisning.

Om samtalesaloner

En samtalesalon tilbyder en tryg og nærværende ramme for vedkommende samtaler, så deltagerne derfor også sagtens kan dukke op alene. Som deltager kommer man til at tale med skiftende personer, og arrangørerne har forberedt gode spørgsmål til at sætte samtalerne i gang. Konceptet er udviklet af samfundslaboratoriet Borgerlyst, som på samtalesaloner.dk deler inspiration og gode råd til, hvordan man selv kan afholde en samtalesalon.

samtalesalon tilbyder tryg ramme for samtaler med fremmede
En samtalesalon er en tryg ramme for samtaler om store emner (Foto: Iris Hunnecke)
samtalesalon tilbyder tryg ramme for samtaler med fremmede
- og med mennesker, man ikke kender i forvejen (Foto: Iris Hunnecke)