By-DELE

Kom godt igang

med nye, grønne fællesskaber

Klar med en idé?

Det er den lokale vilje til bæredygtighed i jeres kvarter, der er drivkraften, og By-DELE hjælper med til, at projektet holder sin retning og fremdrift.

Hvis I allerede er klar på jeres idé, kan I hos By-DELE få hjælp til den videre projektudvikling bl.a. i form af støtte til mobilisering, skriftlig/ visuel formidling, fundraising, projektledelse og organisering samt at opnå tilladelser fra fx myndigheder.

Det kan også være, at idéerne endnu ikke er formet, men I har fået øje på nogle udfordringer og potentialer. En god vej frem er måske så at samle jeres naboer til et fælles og frisk kig på jeres bydel – i et format, der byder op til aktiv deltagelse og skaber rum for refleksion og samtaler. 

By-DELE har både erfaringer med at tilrettelægge begivenheder, etablere faciliteter i byens rum og bruge fortællinger til at modne en lokal identitet.

Sammen om at skabe

I kan være en gruppe af beboere eller medlemmer i en forening. I kan også være en kommune eller et boligselskab. Det centrale er, at projekter formes og udvikles i ligeværdige samarbejder.

Ejerskabet er vigtigt for, at noget bliver en succes. By-DELE ønsker derfor at skabe projekter sammen med dem, der skal bruge det, vi skaber. Hvis I som kommune, boligselskab eller større grundejerforening repræsenterer en stor gruppe brugere, er By-DELEs fokus på samarbejdet med netop dem. Selvfølgelig med en forudgående afklaring af, hvad der er det strategiske sigte med samarbejdet. 

Kontakt mig for en snak om jeres behov og få et tilpasset tilbud. 

Hvis I er en lille organisation, så skal projektmidlerne måske først opfindes i takt med, at projektet udvikler sig. Det skal dog ikke stå i vejen for et samarbejde, og til det formål har By-DELE derfor udformet en social model for projektudvikling.

Den sociale samarbejdsmodel er baseret på etapevis aftaler om gensidige bidrag til projektudviklingen.

By-DELE giver også rundvisninger på Musicon i Roskilde og viser her frem, hvordan grøn omstilling er blevet integreret i bydelen gennem samskabelse. Turene udbydes på vegne af Foreningen for Aktører på Musicon og kan bookes ved direkte kontakt til By-DELE.

Læs mere om indhold, varighed og pris på foreningens hjemmeside