By-DELE

Samskabende byudvikler

med hænder i jorden og blik for helheden

Værdibaseret byudvikling

Mit navn er Gunilla Stine Rasmussen. Jeg er arkitekt og master i socialt entreprenørskab med erfaring i samskabelse som vej til bæredygtig byudvikling.

Gennem 14 år har jeg været involveret i udviklingen af den prisvindende bydel Musicon i Roskilde og har der igennem været i berøring med alle aspekter af byudvikling; fra de overordnede strategier til den praktiske realisering. 

Mit mangeårige engagement har rummet en lang række samarbejder med vidt forskellige parter, men med fælles fokus på at omsætte overordnede værdier til fysisk by og hverdagskultur.  

Jeg har desuden undervist i klima og medborgerskab som kursusleder på Roskilde Festival Højskole, medvirker som del af en styregruppe til at omdanne Naturplanteskolen til en fællesejet virksomhed og bidrager med aktiviteter til Grønt Omstillingsforbund – Roskilde.

By-DELE drives ved siden af min deltidsansættelse som frivilligkoordinator i Jakobskirken, hvor jeg er 10 t/uge.  

Mest til grønt

Også i mit privatliv er jeg optaget af at agere bæredygtigt bl.a. ved at spare på forbruget og skabe grobund for mere vild natur i haven.

Andre store fornøjelser for mig er at opleve naturen og at udtrykke mig gennem billedkunst. Jeg arbejder med forskellige typer collage – ofte med landskabelige motiver fra byen og dens omgivelser. 

Som del af Jakobskirkens kunstudvalg har jeg desuden medvirket til realisering af kunstværket Stjernevinge.

De seneste par år har jeg opsøgt nye veje til at styrke den indre bæredygtighed ved at omlægge mit arbejdsliv, meditere og fejre årstidernes skiften. 

I marts 2024 holdt jeg orlov for at drage på en refleksionstur rundt i Danmark med fokus på femininitet, åndelighed og naturforbindelser. Rejsen blev støttet med et studierejselegat fra Statens Kunstfond.

Mine forskellige forsøg på at flette kunst, natur og klimahandlinger ind i hverdagen kan følges her på gunilla.stine: