By-DELE

Mindmap med idéer til grønne aktiviteter i Musicon Grønne Nabofællesskaber

‘Musicon Grønne Nabofællesskab’

Beboere og aktører i bydelen Musicon er i efteråret 2022 gået sammen om at danne netværket ‘Musicon Grønne Nabofællesskaber‘, der skal få endnu flere bæredygtige aktiviteter ud i lokalområdet. 
 
Musicon er en ny bydel udviklet ud fra bæredygtige principper og i samarbejde mellem mange, kreative deltagere. Hundredvis af nye beboere flytter i disse år ind i området, og ‘Musicon Grønne Nabofællesskaber’ er udtryk for ønske om at mødes og sammen engagere sig i bydelens bæredygtighed.
 

Kunde

Beboere i Musicon-bydelen

Ydelse

Mobilisering/ Netværksarbejde (frivillighed)

Måned/ År

September 2022 (igang)

Finansiering

Som del af Grønt Omstillingsforbund – Roskilde har Gunilla hjulpet beboerne igang med at opbygge sin nye samarbejdsplatform, der skal samle ligesindede med interesse i klima, biodiversitet og miljø. Musicon Grønne Nabofællesskaber er oprettet som lokal undergruppe til den landsdækkende bevægelse Grønne Nabofællesskaber.

Om Grønne Nabofællesskaber

Grønne Nabofællesskaber  arbejder for at udbrede lokale nabofællesskabs-grupper rundt om i hele Danmark. Bevægelsen er opstået ud fra viden om, at fællesskaber kan være med til at nedsætte ens individuelle CO2-aftryk og accelerere den grønne omstilling. Formålet er derfor at skabe en lokal platform for familier og naboer, der på forskellig vis ønsker at leve mere bæredygtigt, men har brug for at finde ligesindede til at blive inspireret og motiveret af.

beboere samlet for at opstarte grønt nabofællesskab
Et velkomstarrangement kickstarter det nye nabofællesskab
beboere samlet for at opstarte grønt nabofællesskab
- med affaldsindsamling, fyldning af højbede og deling af idéer til flere grønne aktiviteter