By-DELE

Gunilla Stine Rasmussen på vandring rundt om Roskilde by som del af Walking Landscapes

‘På vandring med solen’

Henover 100 dage i sommeren 2021 og på tværs af hele Danmark stod 100 kunstnere/ arkitekter hver for een dags vandring som del af projektet ‘Walking Landscapes‘.

Da Gunilla drog på vandring, var det i klimakampens tegn. Vandringen foregik fra solopgang til solnedgang og tog udgangspunkt i den bynære natur rundt om Roskilde by. Her søgte hun efter muligheder for – med udgangspunkt i sig selv – at genetablere det moderne menneskes tilknytning til vores naturgrundlag.

Kunde

Københavns Internationale Teater

Ydelse

Projektudvikling/ Afvikling

Måned/ År

September 2021

Finansiering

Københavns Internationale Teater

Vandringen tegnede en cirkel rundt om Roskilde by i retning med solen. Otte gange undervejs gjorde vandringen stop for at markere en af de otte årlige højtider, der blev fejret i fortidens nordiske naturreligion. Med ønske om hjælp til sin søgen havde Gunilla på skift inviteret seks lokale samarbejdspartnere og en sognepræst med på vandringen. 

Inspireret af landskabet og af den kraft, der knytter sig til hver af højtiderne, formulerede Gunilla sammen med sine vandringsfæller ønsker for en bæredygtig fremtid og søgte at fastholde ønskernes kraft gennem genstande, der blev indsamlet på ruten. På vandringens sidste del blev fremtidsønskerne afleveret gennem en lille ceremoni ved Roskilde Fjord.

En gang i timen blev der transmitteret fra vandringen, og live-optagelserne blev efterfølgende redigeret sammen i en kort video, som indgik i en udstilling i Byens Hus i vinteren 2022-23.

vandrerute rundt om Roskilde by
Gunillas vandring rundt om Roskilde fra solopgang til solnedgang
vandring rundt om Roskilde by
- gennem skiftende landskaber og med kig til Roskilde Domkirke