By-DELE

Dyrk naturforbindelsen – 4 højskoledage i september 2024

I dagene 18.-22. september kan du komme på højskolekursus i Roskilde med Gunilla som din vært og guide. 

Her kontakter vi sammen den natur, vi selv er en del af; naturen i vores krop, i byens sprækker omkring os, i Skjoldungernes Land udenfor byen og helt ud i biosfæren. 

Fra vores base på Musicon tager vi på daglige vandringer for at møde inspirerende mennesker, der er dedikerede i deres samspil med naturen. 

Vi skal også selv have fingrene i jorden og prøve kræfter med urban gardening, naturpleje,  regenerativt jordbrug og svedehytte.

Tid

Onsdag d. 18.9. kl. 16 – søndag d. 22.9. kl. 16

Sted

Roskilde Festival Højskole

Program/ Pris

rofh.dk/naturforbindelser

Undervisere

Arkitekt/ socialentreprenør Gunilla Stine Rasmussen, naturterapeut Melissa Gerrard, naturplejer Bjørn Petersen og koreograf Thomas Eisenhardt

Kurset er for dig, der længes efter en stærkere forbindelse til naturen og søger måder at dyrke den på. Det er klassisk højskole mixet med retrætets format. Vi skal være fælles og arbejde med naturen, men også opleve, hvad naturens ro og sanselighed gør ved os hver især.

Om aftenerne undersøger vi kunstens muligheder for at forbinde os med hinanden og med tidens økologiske kriser – gennem sang, lyttende samtaler, artist talk og med performancekoncerten ’De fortabte…’ af Dreamers’ Circus og Aaben Dans.

På en dagstur besøger vi Øm Klostergaard, der er bannerførende indenfor regenerativt landbrug og vil give os et fascinerende indblik i jordens helende kraft.
En anden dag tilbringer vi ved Roskilde fjord til at få føling med, hvordan vi kan pleje naturen til større biodiversitet.