By-DELE

Kunstsalon: På vandring med sol og måne

Efter Gunillas månedlange orlov og refleksionstur rundt i Danmark, blev hun af den lokalhistoriske forening ‘Syd for banen‘ inviteret til at fortælle om sine oplevelser.  

Det blev til en kunstsalon, der flettede rejseskildringer med fællessange, simple cirkulære dansetrin, samtaler og udstilling af håndtegnede dagbogsblade fra rejsen. 

Salonens samtaler kredsede om samhørighed, og de 40 deltagere bidrog medskabende og lod sig – i mere end een forstand – bevæge.  

 

Kunde

Foreningen Syd for banen

Ydelse

Projektudvikling/ Værtskab 

Måned/ År

Juni 2024

Finansiering

Syd for banen (honorar),  Kunstsmedjen (annoncering) og Roskilde Festival Højskole (lokale).

På rejsen søgte Gunilla kontakt med det feminine, med åndelighed og med naturen. De 32 dagbogsblade fra turen kan ses her. Rejsen var støttet af Statens Kunstfond med et studierejselegat. 

Udtalelser fra deltagerne

”Jeg gik beriget hjem – fyldt af gode impulser fra oplægget, de smukke tegninger, de nære samtaler og de fine sange og runddanse, der førte os sammen med hinanden. Tak”

Mogens Ohm Jensen, sognepræst og formand for lokalhistorisk forening

”Tak for en meget fin og intens aften. Den rørte “noget” langt inde, og jeg nød oplæg, bevægelse og samtaler med andre meget åbne deltagere. Tak Gunilla, fordi du delte din store oplevelse med os.”

Susanne Buus, Musicon-beboer

Udtalelser fra deltagerne

”Tak for den fineste aften i aftes, hvor jeg har rørt ved og mærket samhørigheden med flere fremmede mennesker, end jeg længe har oplevet. Hvor jeg blev mindet om, at vi alle er natur og en del af noget større. Og blev inspireret af dine vandringer.”

Sandie Mosdal, psykolog og naturelsker

”Tak for en skøn aften i går, inspirerende og imponerende. Havde dybe og tankevækkende samtaler med folk, jeg kun lige havde mødt. Det var en stjernestund.”

Momo Friis – mor til 4, Brønshøj

“En personlig, opløftende og inspirerende oplevelse med dejlig musik og sang, smukke illustrationer, berigende samtaler og fine tekster om en helende rejse.”

Henrik & Camilla Brødsgaard, biologer

Udtalelser fra deltagerne

”Det var en dejlig oplevelse og meget intens stemning, næsten spirituelt. Især at du delte dine tanker, oplevelser og tegninger med os. Desuden at vi også selv skulle deltage med dans, sang og gruppesamtaler.”

Lisbeth Genach, have- og kunstbegejstret pensionist 

”Tak for en så fin og inspirerende aften, Gunilla! Spændende og rørende fortællinger og tanker om muligheden for at komme i kontakt med sig selv og sin omverden, understøttet af fine og nærværende samtaler med de andre deltagere.”

Nanna Drewes Brøndum, billedkunstner

Om samtalesaloner

En samtalesalon tilbyder en tryg og nærværende ramme for vedkommende samtaler, så deltagerne derfor også sagtens kan dukke op alene. Som deltager kommer man til at tale med skiftende personer, og arrangørerne har forberedt gode spørgsmål til at sætte samtalerne i gang. Konceptet er udviklet af samfundslaboratoriet Borgerlyst, som på samtalesaloner.dk deler inspiration og gode råd til, hvordan man selv kan afholde en samtalesalon.