By-DELE

Kunstworkshop hvor deltagere indsamler lyde fra Roskildes sydlige bydel

‘We Do Art’-kunstworkshop

Folkehuset INSP! var i 2012 vært for kunst-workshop-serien ‘We Do Art’, der handlede om at gøre kunst til noget, alle kan beskæftige sig med. I seriens første workshop blev der arbejdet med lyd indsamlet i byrum og private hjem i Roskildes sydby. 

Workshoppen blev til i et samarbejde mellem Lydcarlsen, der producerer lydmontager om aktuelle samfunds-problematikker, og Gunilla Stine Rasmussens engagement i at synliggøre kvaliteterne på Roskildes ‘vilde side’ syd for banen. 

 

Kunde

Insp!

Ydelse

Tilrettelæggelse/ Værtskab (frivillighed)

Måned/ År

Februar 2012

Finansiering

Insp!

Workshoppens deltagere skulle alle ud på en spadseretur i Sydbyen; en ‘walk on the wild side’. De blev sendt afsted parvis med en anden deltager, de ikke kendte forhånd, og alle par blev sendt til forskellige steder i bydelen: til amatørteatret, brandstationen, skatehallen og vandtårnet. Som del af turen skulle alle parrene også ringe på hos en lokal beboer, de aldrig havde mødt før, men som ventede deres besøg. 

Undervejs på turen blev deltagerne guidet til at sætte sig med lukkede øjne i fem minutter og lytte til omgivelserne for derefter at notere sine sanseoplevelser i fem umiddelbare sætninger. Ved hjemkomsten fra vandringerne indtalte deltagerne sine sætninger, som blev monteret med baggrundslyde til lyddigte – dagens kunstneriske produkt.

Dagen handlede om mødet med det ukendte; med bydelens skjulte steder, med fremmede mennesker og med kunsten som uvant udtryksform, og workshoppen var tilrettelagt, så deltagernes ‘vandring på den vilde side’ foregik i trygge rammer. 

Kunstworkshop hvor deltagere indsamler lyde fra Roskildes sydlige bydel
Materialet som deltagerne - to og to - får med ud på ruten
Kunstworkshop hvor deltagere indsamler lyde fra Roskildes sydlige bydel
Deltagerne sendes ud på forskellige ruter, så alle par besøger forskellige steder i bydelen