By-DELE

samtalesalon tilbyder tryg ramme for samtaler med fremmede mennesker

Samtalesalon om ‘Danmark’

Som reaktion på tillidskrise, værdikrise og en skinger samfundsdebat blev der over hele landet i foråret 2016 inviteret til samtaledøgn om fællesskaber og om det at være ‘hinandens samtidige’.

På initiativ fra Gunilla kom Roskilde også med på landkortet med en samtalesalon i Byens Hus. Her var hun sammen med tre andre lokale kvinder aftenens salonværter, der sørgede for hyggelig atmosfære til tankevækkende samtaler.

Kunde

Ydelse

Projektudvikling/ Værtskab (frivillighed)

Måned/ År

Marts 2016

Finansiering

Samtaledøgnet skabte rum for, at medborgere mødtes for at snakke godt og grundigt om alt det grundlæggende, som vi har kært, og som virkelig gælder, men som vi ofte glemmer eller tager for givet. Samtalen var derfor i fokus som et vigtigt og nødvendigt udgangspunkt for sammen at tage fat på at løse konkrete samtidsudfordringer med forståelse for hinandens ståsteder og til gavn for det fælles bedste. 

Om samtalesaloner

En samtalesalon tilbyder en tryg og nærværende ramme for vedkommende samtaler, så deltagerne derfor også sagtens kan dukke op alene. Som deltager kommer man til at tale med skiftende personer, og arrangørerne har forberedt gode spørgsmål til at sætte samtalerne i gang. Konceptet er udviklet af samfundslaboratoriet Borgerlyst, som på samtalesaloner.dk deler inspiration og gode råd til, hvordan man selv kan afholde en samtalesalon.